Summa sidvisningar

14 juli 2011

Bäverholm: Åtta mil på tre dagar

Bäverholm 13 juli kl. 20.55
På bron till värdshuset stod Arnold Sundqvist med öppen famn: Välkommen! I köket hade Lisa förberett rödingen. Så gott! Efter tre dygn på marsch var vi framme. Vi hade räknat ut att vandringen bestått av drygt åtta mil på tre dagar. Och vi, ja det var Gunilla Lindfors, Arjeplog, Sigrid Flensburg, Luleå, Rosita och Christer Forssell, Skellefteå (med stuga i Gautosjö).
Den första dagen växlade vi dalgång nedanför renvaktarstugan. Här bröts leden i två delar och vi vek av mot Laisdalen. Efter tre mil var vi framme vid Laisstugan. Midnatt. Trötta leder. Jan Thorve väntade med kaffe och kladdkaka (bakad av Marianne). Jan var med oss som guide nästa dag. Vilken lycka! Det hade varit svårt hitta bästa väg annars. Tredje dagen, efter en kall natt i tältet, fick vi ytterligare vackra vyer framför oss. Bilder kan ses senare! Vill passa på att hylla mitt trevliga vandrargäng, så mysiga och trevliga människor!
Det blåser rejält. Nu väntar båtresa över Yraft. I morgon visning i Adolfström om den andra Nasafjällsepoken. (Jag ska vårda min förkylning, trycka tillbaka den till nästa dag).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar