Summa sidvisningar

4 juli 2019

Nasafjäll 11 augusti 2019: Guidad visning & lunch






























Arkeolog Lennart Klang på Nasafjäll. Foto Maria Söderberg

Vandring till Nasafjäll 7,2 km från den norska sidan. Foto Maria Söderberg 

Guidning med arkeolog Lena Berg Nilsson på Nasafjäll. Foto Maria Söderberg 
Arkeolog Ola Nilsson med mätutrustning på Nasafjäll 2018.
Foto Maria Söderberg 

Isranunkel på toppen av Nasa.
Foto Maria Söderberg 




Maria Söderberg, guide & ansvarig för servering på Nasafjäll. 
Foto Olivier Truc 2017


Välkommen besöka gruvområdet på Nasafjäll i samarbete med Rana Turistförening. Start från den norska sidan vid E6:an kl. 9.
Guidad visning vid gruvområdet kl. 13 med arkeologerna Lennart Klang, Ola Nilsson och Lena Berg Nilsson från Landskapsarkeologerna. 

Pris för guidad visning & en rejäl lunch inkl. dryck och kaffe 400 kr. Lunchen består bl a av ren, älg, ost, grönsaker. Även veg. 
Medlemmar i Rana Turistförening har särskild avgift. Ingen föranmälan.

Se även utflyktsguide för Nasafjäll:
https://www.arjeplog.se/download/18.7e566ecd15576cf80b975921/1466699145843/Utflyktsguide%20-%20Nasafj+%C3%B1ll%20Arjeplog%202015.pdf


Vi rekommenderar övernattning i Vuoggatjålme eller i Adolfström för er som åker helikopter från den svenska sidan eller väljer att vandra. Vi vill också rekommendera ett besök/övernattning i norska Krokstrand och dess värdshus, 6 km från utgångspunkten från E6. Här finns rum, stugor och restaurang. Om du från den norska sidan: Kör av E6 efter Bolna i en vänstersväng där en grusväg tar dig närmare märkt vandringsled. Tyvärr ingen skylt här, men en vimpel för dagen. Det är 7,2 km att gå till Nasafjäll. Första sträckan på c a 1 km är en del uppför, sedan är terrängen mer jämn. 

Den guidade visningen tar ca 2 tim. Därefter lunch. 
Avgiften kan betalas kontant eller via Swish 123 345 35 94 Midsummer HB.


Arrangör:
Expedition Nasafjäll / Magasin Silvervägen
i samarbete med ABF Arjeplog. 
Information tel. 070 3500555



3 kommentarer:

  1. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavskärare som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började bo tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
    1) Älska trollformler
    2) Lost Love Spells
    3) Skilsmässor
    4) Giftermål
    5) Bindande trollformler
    6) Uppdelningar
    7) Dödsförtroll
    8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
    9) vill tillfredsställa din älskare
    10) Lotteri
    Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
    via {drogunduspellcaster@gmail.com}

    SvaraRadera
  2. Bekins Fd
    Hej tittare, jag heter Bekins och jag delar mitt eget vittnesbörd i verkligheten, min mamma presenterade mig för denna häxdoktor när hon upptäckte att jag inte kunde impregnera min fru efter tre års äktenskap. Jag måste erkänna att detta ledde till så många kaos i vårt äktenskap och ledde till en skilsmässa. Min mamma, han är väldigt andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och lättnad impotensen så att vi kan få våra egna barn tillsammans. Jag avvisade helt och hållet för att det var väldigt olikt mig men det kom till en ponit när jag var tvungen att kontakta honom för att veta vad det innebär och sedan kastade doktorn några kraftfulla trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha varit borta i ungefär sex månader . Jag utförde de nämnda ritningarna noggrant att det som frågades av mig. Nu är vi helt nöjda och denna fantastiska union är välsignad med två vackra munchkin. Efter detta stora mirakel hände och löste helt mina problem. Jag gav ett starkt löfte om att så länge jag lever, kommer jag att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för dem där ute som står inför relationer och äktenskapliga svårigheter bör snabbt kontakta honom utan att tveka och bli ett lyckligt vittne som mig Han botade mig från en impotent man till en riktig man. Här är hans kontakt WhatsApp-nummer: +2348122948392
    Mail: dregwalispellbinder@gmail.com.

    SvaraRadera
  3. Jag visste aldrig att jag kunde få bra och pålitliga trollformler online som verkligen kunde hjälpa människor som jag som behövde relationshjälp. Jag blev skild från min man när han gick upp med mig och gick tillbaka till sin ex-älskare, jag var så förkrossad och krossad. Jag var inte jag själv förrän en vän till mig hänvisade mig till en stor man som heter Great Baba Ogbogo att han kunde vara till hjälp för min situation. Först tvivlade jag på och kontaktade senare honom och han sa till mig att han skulle få en kärlek förtrollning förberedd för att jag ska få tillbaka min pojkvän. Efter att ha gjort det behövande gjorde jag allt som han instruerade och till min största förvåning fick jag ett samtal från min pojkvän att han skulle komma hem och han var ledsen för allt han fick mig att passera igenom. Resultatet blev framgångsrikt och idag lever vi lyckligt. Jag gav honom mitt ord att jag kommer att dela min erfarenhet med världen så att andra kan få hjälp av något slag från honom. Du kan skicka e-post till honom via: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller för brådskande svar, skriv honom på sin WhatsApp-linje +2349020168697 ... Tack så bra BaBa Ogbogo

    SvaraRadera