Summa sidvisningar

4 juli 2019

Nasafjäll 11 augusti 2019: Guidad visning & lunch


Arkeolog Lennart Klang på Nasafjäll. Foto Maria Söderberg

Vandring till Nasafjäll 7,2 km från den norska sidan. Foto Maria Söderberg 

Guidning med arkeolog Lena Berg Nilsson på Nasafjäll. Foto Maria Söderberg 
Arkeolog Ola Nilsson med mätutrustning på Nasafjäll 2018.
Foto Maria Söderberg 

Isranunkel på toppen av Nasa.
Foto Maria Söderberg 
Maria Söderberg, guide & ansvarig för servering på Nasafjäll. 
Foto Olivier Truc 2017


Välkommen besöka gruvområdet på Nasafjäll i samarbete med Rana Turistförening. Start från den norska sidan vid E6:an kl. 9.
Guidad visning vid gruvområdet kl. 13 med arkeologerna Lennart Klang, Ola Nilsson och Lena Berg Nilsson från Landskapsarkeologerna. 

Pris för guidad visning & en rejäl lunch inkl. dryck och kaffe 400 kr. Lunchen består bl a av ren, älg, ost, grönsaker. Även veg. 
Medlemmar i Rana Turistförening har särskild avgift. Ingen föranmälan.

Se även utflyktsguide för Nasafjäll:
https://www.arjeplog.se/download/18.7e566ecd15576cf80b975921/1466699145843/Utflyktsguide%20-%20Nasafj+%C3%B1ll%20Arjeplog%202015.pdf


Vi rekommenderar övernattning i Vuoggatjålme eller i Adolfström för er som åker helikopter från den svenska sidan eller väljer att vandra. Vi vill också rekommendera ett besök/övernattning i norska Krokstrand och dess värdshus, 6 km från utgångspunkten från E6. Här finns rum, stugor och restaurang. Om du från den norska sidan: Kör av E6 efter Bolna i en vänstersväng där en grusväg tar dig närmare märkt vandringsled. Tyvärr ingen skylt här, men en vimpel för dagen. Det är 7,2 km att gå till Nasafjäll. Första sträckan på c a 1 km är en del uppför, sedan är terrängen mer jämn. 

Den guidade visningen tar ca 2 tim. Därefter lunch. 
Avgiften kan betalas kontant eller via Swish 123 345 35 94 Midsummer HB.


Arrangör:
Expedition Nasafjäll / Magasin Silvervägen
i samarbete med ABF Arjeplog. 
Information tel. 070 35005551 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavskärare som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började bo tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) Älska trollformler
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande trollformler
  6) Uppdelningar
  7) Dödsförtroll
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera