Summa sidvisningar

2 oktober 2018

Bok & Vandring i Jäckvik / Jäggeluokta 19-21 juli 2019


Välkommen!
Pricka in sommaren 2019!

Bok & Vandring i Jäckvik / Jäggeluokta 2019 äger rum den 19-21 juli.
Vi kommer att fortsätta lyfta fram lokala författare, samiska författare i Barentsområdet och bjuda in gäster från utlandet. 

Vår idé att visa upp naturen utifrån vandringar fortsätter. Något annat vore omöjligt med Kungsleden som sträcker sig precis utanför seminarielokalen och nationalparken Pieljekaise med sina toppar som reser sig bara några kilometer bort i väster. 
Inför 2019 har flera inbjudningar gått ut och en av de som kommer är serieskaparen Mats Jonsson.  Filmaren Liselotte Wajstedt har tackat ja. Hon kommer att föreläsa om berättelsens kraft och visa en eller fler av sina filmer. Harleen Kalkat medverkar med sin nya pjäs Fruentimrets försvar. En berättarföreställning om Hedvig Charlotta Nordenflycht. Ronald Nystad-Rusaanes, författare / litteraturfestivalen Det vilde ord i Bodø, berättar om sin bok Nirvanas bulder. Knut Hamsun og Orienten
Illustratören och författaren Sara Lundberg deltar och berättar om sina böcker. Hon är ordentligt prisbelönad med bland annat böckerna om Öjvind. För boken Fågeln i mig flyger vart den vill vann hon 2017 års Augustpris. 
Succéförfattaren Olivier Truc, fransk journalist deltar. Hans kritikerrosade debutroman Fyrtio dagar utan skugga utkom 2012 och är hittills såld till ett femtontal länder och har tilldelats flera litterära priser. Hans senaste bok Det röda berget utspelar sig, liksom de två första, i Nordnorge och följer renpoliserna Nina Hansen och Klemet Nango.

Vid årets bokmässa i Göteborg deltog vi och lanserade bok- och vandrarhelgen. 


”Det var så roligt att medverka och verkligen roligt också att se Jäckvik, vilken fantastisk och vacker plats. Är glad att jag kunde vara med”. (Linnea Axelsson, som medverkade i Bok & vandring i Jäckvik / Jäggeluokta 2018).​
 Ronald Nystad-Rusaanes,
författare.
”Hej, Maria,
Och tack än en gång för den storartade Jäckviksfestivalen! Tänk att så många vill uppleva kultur i glesbygden, när det väl erbjuds. Det ger självförtroende till hela trakten och stolthet, tack vare er kulturkämpar.”
(Från brev av Mikael Niemi)Av Sara Lundberg.

Kommer till Jäckvik:
Filmaren Liselotte Wajstedt

Kommer till Jäckvik:
Serieskaparen Mats Jonsson. Olivier Truc besökte Nasafjäll i augusti 2017
inför kommande bokprojekt.

. . . . . . . . . . . . . .
Från Short Story Cup

Av Göran Sjöberg Nolltappning
1. Vattnet ligger stilla och blankt där det skulle flöda Strömlös flod Älv utan älv De som bygger nät på botten väntar förgäves på sin fångst De som har för små gälar kvävs och dör Vandringsfisken är borta sedan länge Kubikmetrarna lagras längre upp De lönar sig inte att släppa än Amplituden har ökat säger dom efter effektutbyggnaden 2. Ja sa han jag höll hela älven ganska många timmar Jag skulle bara ta några prover på eftermiddan Men mitt i natten kom dom från Vattenfall till baracken och undrade om jag var tillbaks Jag kunde ju inte veta sa han att de väntade på klartecken att köra kraftverken Det var jävligt pinsamt förstås Men jag erkänner sa han att det kändes ganska mäktigt ändå . . . . . . . . . . . . . .


Här är 2018 års flyer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar