Summa sidvisningar

23 oktober 2018

31 maj–2 juni 2019: Hur ser ditt släktträd ut?
Hur ser ditt släktträd ut?

Med utgångspunkt i Arjeplogs kommun lär vi oss under en helg mer om släkter och släktforskning. Seminariet kommer – förutom föredrag om lokal historia och släktforskning – ha workshops. En bok som vi kikar litet extra på är den banbrytande avhandlingen av Erik Bylund från 1956, Koloniseringen av Pite Lappmark t.o.m. år 1867. Den som vill kan presentera sitt släktträd och vi ger varandra råd. Det går förstås utmärkt delta även om man inte har ett eget släktträd att visa upp. Det viktigaste är att man är intresserad och har någon form av anknytning och/eller rötter i Arjeplogs kommun. Vi lär oss grunderna i att tolka DNA-analyser.

Föreläsare som deltar hela helgen är Carl-Oskar Lundström och Eva-Karin Rosenberg. De har många års erfarenhet av släktforskning. Släktforskaren Erik Holmlund deltar med en längre föreläsning om hur man tolkar DNA-analyser. Han är moderator för DNA-gruppen hos FTDNA (Family Tree DNA) för Norrbottens inland samt Västerbottens inland.


Lokal & tid: Kraja Hotell, Arjeplog, 31 maj – 2 juni 2019. Start fredagkväll kl. 18 med föredrag av Carl-Oskar Lundström, därefter middag. Vi fortsätter efter middagen med lokal historia och bilder. Lördag startar vi kl. 9.00 och efter lunch kl. 13.30 medverkar Erik Holmlund. Övriga tider i programmet anslås
senare. Vi kommer även att erbjuda kortare utflykter för de som så önskar med bl a Top of Arjeplog. 


Seminarieavgift för helgen är 1 800 kr inkl. moms vilket inkl. middag två gånger & fika. Ange om du önskar veg mat. Lunch tillkommer. 
Rabatt för boende på Kraja erbjuds i anslutning till helgen, boka direkt på tel. 0961–315 00. 
Enstaka föredrag under helgen 250 kr. Mer om dessa senare. 
Alla priser inkl. moms.
Boka-tidigt-rabatt är 1 700 kr inkl. moms. Gäller senast 10 april. 

Anmälan och frågor till kurskoordinator 
Maria Söderberg, skriv 
e-post maria @ midsommarudden.se.
Betalning kan ske via Swish. 
Begränsat antal platser: 25. 


Arrangör 
Magasin Silvervägen och ABF Norr Arjeplog i samarbete med Kraja Hotell / Silver Resort. 

Om Kraja

Krajagården uppfördes 1896. Byggnaden som varit både doktors- och jägmästarebostad, blev 1914 ålderdomshem för samer. Denna funktion hade byggnaden fram till år 1925. Arjeplogs kommun övertog Krajaudden år 1956, Krajagården blev vandrarhem och stugor började byggas på området. På nyåret 1977 startade ombyggnaden av gården till värdshus och det öppnades för allmänheten under samma år. Strandrestaurangen tillkom år 1982. Hotel Silverhatten köpte sedan Kraja och har det fortfarande kvar. (Information https://silverresort.se/boende/kraja/).


Utbud av aktiviteter:
Experience Arjeplog, Silvervägen 1, Arjeplog

https://experiencearjeplog.se/


Sommar-Top of Arjeplog startar 1 juni 2019.
Läs mer här: https://www.topofarjeplog.org/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar