Summa sidvisningar

17 juni 2019

Rapport: Historiskt lopp på Nasaleden 15 juni 2019– utmaning i värmen


Historiskt lopp på Nasaleden: 
Utmaning i värmen

Avaviken 15 juni 2019. Solen sken, det var ovanligt varmt och några intresserade hade backat ur just på grund av den värme som under dagen skulle bli +24. Framför de sex startande låg 68 km med skog, myrmarker och vandring längs skogsbilvägar.
– Jag önskar er alla en fin vandring längs vår historiska led! sa kommunalrådet Sara Lundberg, Arvidsjaur kommun. 
– Det här är ett härligt initiativ och jag är imponerad över er beslutsamhet att gå den långa sträckan.
Sonja Sjölund Lindman och Ulrika Hallnor, från Arvidsjaur, och Jenny Sjögren, Luleå, kom i mål på tiden 19:32. Det var en förbättring på ungefär en timme jämfört med förra årets tid, 21:19. I år var dock tävlingen fyra kilometer kortare. Anledningen är att den långa asfaltsträckan in mot Glommersträsk var mindre trevlig för vandrarna. 
Sonja Sjölund Lindman var nöjd med insatsen.
– Vi hade bättre kunskap om leden i år. När vi gick fel kunde vi plocka fram koordinator på GPS:en i våra mobiler och hitta rätt. Markeringarna på tråden är inte alltid lätta att följa. Det var också fantastiskt kul att komma till bemannade kontroller som i Storberg hos Gunnar Remer och på Ängsbergsvägen med Dan Lindqvist. 
Varför deltar man i en sådan utmanade tävling?
– (skratt) Ja, det kan man undra! Men vi är tre som bestämde oss för att ha en gemensam träningsdag varje år, så det fick bli den här vandringen. I år var vi bättre rustade. 
Förra årets vinnare Hannes Boström, Arvidsjaur, kunde inte delta i år. Därmed blev det chans för andra. 
Maratonlöparen Bengt-Peder Björn, och Anton Möller, Arvidsjaur, ställde upp, men Anton bröt tävlingen efter Vågträsket. Bengt-Peder Björn vann med tiden 11:07, han gick alltså i mål kl. 20.07 på lördagkvällen och kan inkassera presentkort hos lokala handlare för femtusen kronor. 
Funktionär Karin Ivarsdotter, Abborrträsk, var imponerad vid målgången.
– Det är varmt och massor av mygg, knott och andra insekter. En stark insats av vinnare! 

Resultat 68 km Avaviken – Brännberget 
  1. Bengt-Peder Björn, Arvidsjaur 11:07
  2. Sonja Sjölund Lindman 19.32 
  3. Jenny Sjögren, Luleå 19.32
  4. Ulrika Hallnor, Arvidsjaur 19.32
  5. Maria Söderberg, Arjeplog 28:25

    En deltagare bröt tävlingen vid Ängsbergsvägens kontroll. 

1 kommentar:

  1. Det är så ofta; du är kär i någon och vill att de ska lägga märke till dig ... eller så går du igenom ett svårt "uppbrott" och vill att han eller hon ska komma tillbaka ... eller så är du ensam och letar efter någon speciell eller läkare sa att du kan inte bli gravid och du vill bli gravid eller letar du efter tvillingar. Allt beror på vad du vill. Om du är ensam och vill hitta ny kärlek finns det en trollformel för dig. bara kontakta Dr Jasper i Gmail, hon är bäst: doctorjaspermagic@gmail.com, eller kontakta henne på WhatsApp: +2349150316084

    SvaraRadera