Summa sidvisningar

21 september 2017

Lunchträff om hållbar turism – nytt datum kommer strax!

En lunchträff om hållbar turism. Bilder av © Agneta Carlman och © Gussar Blomgren.
Foto från Sameföreningens Skeppsholmen, Arjeplog © Maria Söderberg 


Anna Blomgren-Carlman,
turistbyråansvarig. Vandring som hållbar turism

Välkommen på lunch i den stora kåtan på Skeppsholmen! Vi lyfter fram hållbar turism vid ett datum i januari 2018. (Återkommer strax om det!) Inbjudare är Top of Arjeplog och Turistbyrån i Arjeplog i samarbete med A-Event. 

Den 27 september firas världsturismdagen. Denna speciella dag firas över hela världen sedan 1980, och beslutades om 1979. I år är temat hållbar turism. Syftet med världsturismdagen är att öka medvetenheten om att turismen är viktig i hela världen ocvisa hur turismen påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värderingar. Vi tycker det är angeläget lyfta fram vandring i Arjeplogs kommun så när snön gissningsvis har lagt sig träffas vi i den fina stora kåtan på Skeppsholmen. Det är Arjeplogs Sameföreningen som arrenderar Skeppsholmen av kyrkan och Arjeplogs kommun. 

Vid lunchträffen kommer Anna Blomgren-Carlman, turistbyråansvarig, att prata om vandring som en familjeaktivitet. Lisa Angberg och Thierry de Pablos finns på plats för att visa sina produkter och hur de ser på naturturism. Maria Söderberg, Top of Arjeplog, kommer att lämna fakta om senaste årens utveckling om vandring i framför allt kommunen, men även i norra Sverige. Det blir bildvisning. Vår lunchträff tar en timme vilket innebär att det blir mycket korta tal. Lunchen består av lokalproducerad mat. Fler detaljer följer!

Tid: Datum & tid anslås snart! Vi hade tänkt den  23 november kl. 12.00–13.00, men det får bli i januari 2018 istället.
För dig som gäst gäller 1979 års pris: 40 kr för lunch, dryck & kaffe.
(Priset baserat på SCB:s omräknare och motsvarar ca 150 kr).


Läs gärna mer här: 
http://wtd.unwto.org/
http://media.unwto.org/press-release/2017-08-10/world-tourism-day-2017-celebrated-theme-sustainable-tourism-tool-developm-0
https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/prisomraknaren/

Top of Arjeplog. Strajtastjåhkkå 2016. Foto Lilian Flinkfeldt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar