Summa sidvisningar

30 oktober 2013

7/12: Fjällsäkerhet, glögg & snöskor


Välkommen till en eftermiddag 
med fjällsäkerhet, glögg och snöänglar! 
Testa snöskor! 

Lördagen den 7 december kl. 15.00-17.30 är Du välkommen till kåtan på Öberget, Hotell Silverhatten, där vi serverar glögg & tilltugg. Här finns det en möjlighet att pröva snöskor. Hotell Silverhatten lånar ut nio par. 
Vi lär ut hur man bygger en bivack. Thord Westerlund från Arjeplogs Fjällsäkerhetskommitté finns på plats och berättar hur man klarar en natt på fjället. Han har också mycket annat att berätta och visa om hur man rör sig säkert på fjället.
Från Arjeplogs kommuns utvecklingsenhet deltar Ingela Edholm Forsberg och Fredrik Westerlund. 
Vi börjar sälja vårt nya kort: Top of Arjeplog Winter. Maria Söderberg berättar hur det går till. Läs mer här om vilka toppar som gäller för 2014: http://www.midsommarudden.blogspot.se/2013/10/top-of-arjeplog-winter-saljstart-7.html

För alla: Vi premierar snöänglar! 
Gör en ängel i snön, ta ett kort & visa oss. Vi laddar ned bilden i vår dator i kåtan och korar en vinnare. Men alla får någon sorts pris. Snöänglarna visas i vårt bildspel – direkt!
Om Du inte har tillgång till snö? Gör en ängel på marken, i vattnet,

– ja, det är bara fantasin som sätter begränsningen! 
Priser till bästa snöänglar: OBS både till 
fotograf och den som gör ängeln i snön. Skicka in fram till kl. 16.30. DRAGNING KL. 17.00.

Alla snöänglar – om upphovspersonen så vill – 
publiceras i ett galleri på Arjeplognytt.se i anslutning till jul.
Skicka snöänglar med namn på fotograf och "ängel" till 
info@arjeplognytt.se eller info@mariafoto.se
Läs även här: http://www.arjeplognytt.se/nyheter/tavla-med-snoanglar/
Kl. 18.00 kommer några av oss att äta julbord på Hotell Silverhatten. Alla de som tog tio toppar i året ”Top of Arjeplog” blir bjudna. Vi har prel. bokat 18 platser, det går bra att ansluta. För er som vill vara med oss - kom gärna! Ring & boka direkt på tel. 0961–10770. (För Dig som tog 10 toppar och inte kan delta – det blir en ny chans den 25 januari 2014! Men se bara till att besvara vår förfrågan så vi vet hur du som ”tiotoppare” vill ha det). 

Hotel Silverhatten har erbjudit sig att sätta ut facklor till toppen av Öberget, den sträcka som vi tänkte oss att man skulle testa snöskor på. Det kommer att bli julfint! 

Arrangör: Magasin Silvervägen i samarbete med Fjällsäkerhetskommittén i Arjeplog och LONA, den lokala naturvårdssatsningen, i Arjeplog. 
Frågor? Ring Maria Söderberg 070 3500555 info@mariafoto.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar