Summa sidvisningar

8 augusti 2012

Top of Arjeplog - nu till den 30 september 2012
Vi är många som tycker om att vandra och bestiga berg. Det är något alldeles speciellt att uppleva känslan när Du står på toppen och tittar ner på vilken väg Du har vandrat. Dessutom har Du fått en chans att bekanta dig med en unik fjällmijö. Kanske lärt dig en ny växt, sett en uggla eller vråk, spanat på renar, sett en älg och skrämt några ripkycklingar i ett risbuskage. När Du planerar dina vandringar – glöm inte att se vilka fjällgårdar, stugor och restauranger som finns i närheten! Här kan Du också få fina tips.

TOP of Arjeplog-kortet kostar 200 kr/person. Under 18 år gratis. Kortet kan köpas på Arjeplogs Turistbyrå och Granns Järn & Bygg i Arjeplog. Alla som besökt fem toppar eller fler kan delta i utlottning av fina priser. I första hand är det friluftsartiklar.

Kortet lämnas in senast den 30/9 2012. Idén kläcktes första gången för några år sedan av Rikard Hedman. Nu, i samarbete med Maria Söderberg, Granns Järn & Bygg och Arjeplogs turistbyrå blir det verklighet. På Facebook finns en särskild sida för de som lämnar rapporter.

Uppdatering 8/8:
Fram till idag har 61 st. löst kort och ytterligare 23 under 18 år deltar. Det innebär att vi har 84 st (!) som på ett eller annat sätt är engagerade i tävlingen. Självklart är det långt fler än de vi trodde skulle delta.  

2012 års toppar:
Renberget (Arjeplog, stuga på toppen) Stiepaltjåkkå (vid Polcirkeln, Silvervägen)Akkelis (intill byn Buokt vid Hornavan) Välbmabouda (intill sjön Uddjaure) Svartberget (intill Högheden, Hornavan) Gibnotjokko (vid Polcirkeln, Stenudden/Pitälven). Dessa bjuder på en litet större utmaning: Tjidtjak (intill Silvervägen, Vuoggatjålme) Svaipa (Laisdalen, utgångspunkt Adolfström/Bäverholm) Pieljekaise (intill Jäckvik, Silvervägen) Niebsurte (på andra sidan sjön Laisan, Laisvallby)
Rikard Hedman, gymnastiklärare Kyrkholmsskolan
Maria Söderberg, fotograf
Björn Sundqvist, Granns Järn & Bygg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar