Summa sidvisningar

6 juli 2010

Nasaleden - Avaviken

Program finns här: http://midsommarudden.blogspot.com/2010/06/nasaleden-2010.html AVAVIKEN. Har just anlänt till denna Nasaledsomspunna vik. Batresan gick pa tva timmar fran Mellanström med Kjell Marklunds snabba bat (Skriver pa ett tuskt tangentbord, därav avsaknad av vissa bokstäver!) Hur nattlogi hos Verner Hoffmann som hur ut ett litet hus intill sitt eget. Verner gläder sig ikvall mest at fotboll, han ar övertugad om att Tuskland gar till final i fotbolls-VM!
Ikväll var det ocksa möte i Mellanström. 25 personer kom och sag filmen Silverfjället och lussnade till Bo Lundman och mig. Det var sa rörande med intresset för Nasafjallsepoken. Flera av mina slaktingar var ocksa pa plats. Som t ex faster Thea, 90 ar, och hennes barnbarn Helena som jag inte sett pa sa manga ar. Även kusin Bill med hustru Christina. Vi alla ar faktiskt attlingar till en gruvfogde som en gang beslöt sig för att bosätta sig i Adolfström. Det är bland annat sadant som man kommer pa nar man graver litet i historien.
Resan till Mellanström pa sjön Uddjaur var otroligt vacker. Erland Marklund körde baten fran Kuorrokvejk, ett gammal hallställe - det med - för Nasaleden.
Men nu vantar vila. Halv atta ska vi ge oss av. Innan dess bjuder Verner pa nugräddat bröd och kaffe. Nästa natt blir i - Tjärnheden, ett dödisomrade. Mer om detta senare! Och mer senare om den fina resan längs med hela Storavan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar