Summa sidvisningar

7 oktober 2014

Tack för en fin helg! Höstmarknad 3–5/10 2014 i Arjeplog


Höstmarknad 3–5/10 2014:
Biografhelg i Arjeplog
Guido van den Berg berättade om vandringar med
Fredrik Westerlund för Barncancerfonden. Foto Peder Lundqvist.
Det fanns verkligen många arrangemang på årets höstmarknad. Inte minst var det roligt uppleva hur den samiska veckan utvecklats under åren. Biografen hade 303 besökare till sina filmer varav en aktivitet gjordes i samarbete med Arjeplogs kommun, visningen av filmen Jojk av Maj Lis Skaljte. Läs mer här: http://www.arjeplognytt.se/nyheter/maj-lis-berattade-om-jojken/
Det kan tänkas vara ytterligare besökare som bara kom in en stund för att dricka en kopp kaffe och prata, men siffran 303 baseras på de som besökte biosalongen. Höjdpunkten var förstås finalen av Top of Arjeplog. Minst 15 barn under 15 år satt i salongen varav flera hade gått allt från 3 till 8 toppar under sommaren. De gavs också extra utrymme vid prisutdelningen. Finalen inleddes av Guido van den Berg. Han berättade om vandringarna med Fredrik Westerlund på fyra toppar till stöd för Barncancerfonden Norra.  Läs mer här: här: http://www.arjeplognytt.se/nyheter/final-i-top-of-arjeplog/
Gunilla Bresky berättade om sex års arbete med filmen.
Foto Maria Söderberg.


Särskilda gäster för att visa sina nya filmer var Amer Ali, Boden, och Gunilla Bresky, Luleå.
Båda visade mycket gripande och intressanta filmer. När Amer Ali visade sin Barndomsminnen från Bodens flyktingförläggning fanns även boende och personal med från Pangea, Arjeplog. 
Amer Ali visade sin film Barndomsminnen. Foto Maria Söderberg.


Det var smygpremiär på filmen “Jag stannar tiden” i Norrbotten. Gunilla Bresky berättade innan filmen hur hon arbetat med materialet och vilka motiv hon hade för att just skildra en rysk filmfotograf.
Detta är fjärde året som det sker arrangemang på Biografen vid höstmarknaden.

Arrangörer var Magasin Silvervägen i samarbete med ABF Arjeplog, Filmpool Nord och Arjeplognytt.se.  Varmt tack till alla och för trevligt samarbete med inte minst Arjeplogs kommun! 
Tack för i år!  Maria Söderberg   6/10 2014 
Hela listan över toppvandrare här:
http://topofarjeplog.blogspot.se/2014/10/resultat-for-2014-ars-vandrare-i-top-of.html 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar