Summa sidvisningar

28 juni 2014

Måndag 30 juni kl. 17: Upp på Storberget med Barbro och Erland Bäcklund!


Följ med till Storberget/Siebniesbuovdda!

I mitten av 1990-talet blev Siebniesbuovdda riksbekant, sedan media uppmärksammat protesterna mot utförsäljning och avverkning av urskog på berget. Protesterna gav resultat, någon avverkning blev aldrig av. Inte heller planerna på vindkraft förverkligades.
– Det är ett fint rekreationsområde, och det är roligt om fler hittar dit och får uppleva naturen och miljön där, säger Erland Bäcklund, Reback.
Storberget ingår i Top of Arjeplog 2014. Den 30 juni 2014 kl. 17.00 (samling vid skylten vid Eriksholm) går vi tillsammans med Erland och Barbro Bäcklund upp på toppen, och lyssnar till deras berättelser om kampen för att rädda berget från exploatering. 
På vägen upp kan vi se urskog med allt vad en sådan innehåller av växt- och djurliv, och från den kala toppen, 714 meter över havet, kan vi se tiotals mil åt alla håll.
En stig, uppmärkt av Reprikets bygdeförening, kommer att hjälpa de vandrare som väljer att gå själva att hitta rätt. Erland Bäcklund rekommenderar de som planerar en tur upp på Storberget att hålla sig till denna stig.
– Kommer man fel så hamnar man i oländig och ganska brant terräng, påpekar han.

Ett arrangemang inom ramen för Top of Arjeplog med stöd av ABF Arjeplog och Arjeplogs kommun.
Information Maria Söderberg 070 3500555 info@mariafoto.se
Storberget. Foto Erland Bäcklund
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar