Summa sidvisningar

28 maj 2014

10 augusti 2014: Långlopp för upplevelsens skull mellan Nasafjäll till Polcirkeln

Sträckan är närmare sju mil lång. Kontroll med dryck och mat i Guijaure. Karta Lantmäteriet. 

Långlopp för upplevelsens skull: NASAFJÄLL TILL POLCIRKELN
Kenny Wallström, långloppslöpare. 

Ett historiskt lopp i en fantastisk terräng!
Söndagen den 10 augusti 2014 arrangeras ett långlopp mellan två spännande platser: Nasafjäll och Polcirkeln. Det är inget vanligt tävlingslopp, utan här springer man för upplevelsens skull. Alla får tjusigt diplom i anslutning till målgången.  Vi korar självklart en vinnare, det finns tidtagning, men alla får likvärdiga priser.
Kenny Wallström, Arjeplog, och van långloppslöpare, är tävlingsledare. Anmälan görs direkt till honom. Han anger förutsättningarna för Din ev. medverkan i loppet och bestämmer vilka som får starta inom ramen för detta lopp. Så här skriver Kenny Wallström:
Löparna bör tänka på detta: en lätt ryggsäck, något som jag alltid har i min säck är överlevnadsfilt av aluminium och förband. Ta med minst en dags mat – om saker blir lite mer komplicerade än man tänkt sig, alltid bra med extra näring. Det är viktigt att man har en bekväm utrustning. Du bör ha sprungit en längre tid – så att inga otrevliga överraskningar uppstår under loppet. Det är av stor vikt att man har med sig skavsårsplåster och vaselin. Detta kan göra skillnaden mellan en fantastisk tur och en utdragen plåga... Och det absolut viktigaste att man verkligen är införstådd och förbered på längden och den typ av terräng som löpningen kommer att genomföras i. Loppet mellan Nasafjäll och Polcirkeln den 10 augusti är framför allt tänkt att vara en upplevelse! Det ska vara roligt att springa, samtidigt som man får en stor upplevelse av natur och historia.” Start kl. 11.00 vid gruvstugan, Nasafjäll. Avgift: 200 kr (betalas vid start eller bankgiro 818-8062). Arrangör: Magasin Silvervägen m fl.
Anmälan till Kenny Wallström tel. 070 597 92 43 eller 0961–310 33

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar