Summa sidvisningar

29 april 2013

25 maj: Sommar i Arjeplog - Jörgen Stenberg och andra berättar

Sommar 2013 i Arjeplogs kommun – vad händer?




INBJUDAN –
FRI ENTRÉ, VI BJUDER PÅ KAFFE,TE & KAKA TILL ALLA.

VÄLKOMMEN!


Den 25 maj 2013 träffas vi på Hornavan Hotell för att kika på sommarens äventyr. Dagen är en uppföljning av vårt seminarium den 18-20 januari 2013. Då höll vi till på Kraja.


Inbjudan är till Dig som på olika sätt vill få människor att trivas och återvända. Tillsammans kan vi inspirera varandra. Alla aktiviteter i Arjeplogs kommun är i fokus; de som kommunen erbjuder, Arjeplogs församling, byarnas verksamheten, grillkåtan/Upplevelsebutiken på Guld Klas torg, alla turistarrangörer runt om i kommunen och föreningarnas verksamhet. 

Under lördagen får vi lyssna till olika arrangörer som berättar om sina idéer och  utflyktsmål. Vi avslutar med middag.


Kl. 8.30 Kom gärna innan vi startar! 
Vimla med BIAK! Kaffe & bullar bjudes. 

Under f m medverkar kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson. 

Kl. 9.00 Ann-Christin Blind, Arjeplogs sameförening, om kommande aktiviteter; bl a vad som kommer att ske på Skeppsholmen.


Kl. 9.15  Arjeplogs församling: Sommar med Byasnack & annat. Doris Johansson, kyrkorådet, berättar. 

Kl. 9.30 Vad gör en Upplevelseshop på Guld Klas torg i Arjeplog? Guninger Wallström berättar.

Kl. 10.00–10.30 
När ett industriområde från 1940-talet blir turistmål. Bill Nilsson, tidigare kommunalråd i Älvsbyns kommun, berättar om Laver. 
(Bill Nilsson ska få ta emot Lavepriset, som han inte kunde hämta den 14/12-12). 
http://www.arjeplognytt.se/modules.php?name=Content&op=showcontent&id=2109
Erica Nilsson, kommunikationschef Boliden gruvor, medverkar. 

Kl. 10.40–10.55 Hur får man folk att dansa i Arjeplog?

Ingemar Marklund kan besvara frågan. 

Kl. 11.00–11.30 
Jörgen Stenberg berättar om sina idéer för en
aktiv sommar som drar besökare till Arjeplogs kommun. 

Entreprenören Jörgen Stenberg startade som fiskeguide i Slagnäs, senare var han med och drog igång anläggningen Tjintokk som blev en global miljardindustri inom biltestindustrin. 

Läs gärna detta: http://jorgenstenberg.se/ali-av-jorgen-stenberg/

Kl. 11.45  Vivianne Lestander berättar om Arjeplogs Båt- och Trollingklubb och deras sommarprogram.

Kl. 12.00 Lunch på Hotel Hornavan Pris 90 kr. Föranmälan senast 23 maj kl. 21.
Lunchen består av husmanskost med salladsbuffé. samt kaffe och kaka. 

(Alla som finns med namn i programmet inbjuds till en måltid, lunch eller middag. Vegetariskt alternativ finns, säg bara till.)

Kl. 13.15 Svartbergets Getfarm. 
Anna Nilsson berättar om hur det är att vara getfarmare vid Hornavans strand. 
Här lottar vi ut fem kaffegetostar till alla som lyssnar! 

Kl. 13.30 Ånge Brygga. 
Jenny Rankvist och Lotta Lestander berättar om sommarens kommande evenemang.

Kl. 13.45 Korsträsk-Veddiklida Byaförening. Idoff Wallström om den nybildade föreningen (2013) och vad man planerar göra. 

Kl. 14.00 – 14.20 Stadsvandring i Arvidsjaur. Peter Manner, Turistbyrån i Arvidsjaur, berättar hur han lägger upp en tur på c a 2,5–3 tim. Med karta och bilder försätts vi (en kort stund) i en känsla av att vi går med. 


Kl. 14.30
Tyvärr utgår detta: Fjällgårdens Guns and Roses. 
Anna-Lena Forsman berättar vad som på gång. 

MEN! Vi får besök av Pite Lappmarks flora förening. Mats G Nettelbladt och Charlotte Nordgren. De berättar om sommarens blomäventyr.

Kl. 14.45 Konstvandring i sommar och annat som Arjeplogs konstförening gör. 
Barbro Holmström berättar. 

Kl. 15.00 Fjällcampen i Laisvall. Mona Piribuaer berättar om sin idé och visar bilder från sommar i Laisdalen.

Kl. 15.15 Vandringar: Nasafjäll och andra toppar.  Fotograf Maria Söderberg 
har fått i uppdrag att göra utflyktsguider till elva toppar i Arjeplogs kommun. 
Här är början! 

Kl. 15.30 Mullholms intresseförening och Röda kvarn.
Lise-Lotte Modig om sommarens aktiviteter.

Kl. 16.30 Avslutning. 

Kl. 18 Middag på Hotel Hornavan. 
Vi kör en lättsam tävling i stå-upp-form. Tre minuter, sedan röstar vi. 
Pris. Mer om detta senare! 


Förrätt: Rökt och gravad lax 
Med röding mousse, serveras med honugssenapskräm
Huvudrätt: Entrecote 
Serveras med ugnsbakad potatis, säsongens grönsaker och björnbärs demi glace.
Pris: 240 kr/person inkl. måltidsdryck.

(Alla som finns med i programmet med namn inbjuds till en måltid, lunch eller middag).
Vegetariskt alternativ finns, säg bara till.)

Föranmälan middag senast 23 maj kl. 21.

Fler programpunkter och namn på medverkande kommer. Gärna förslag!

Hornavan Hotell och Skeppsviken.
Jörgen Stenberg deltar. Foto: Angela Stenberg.
Svartbergets Getfarm.

Kostnad: 
Självkostnadspris för lunch och middag,
ingen seminarieavgift. 

Ett arrangemang av 

Magasin Silvervägen, Arjeplognytt.se och 
BIAK, Byautveckling i Arjeplogs kommun.
I samverkan med ABF Arjeplog.

Läs mer här om sommaren:
BIAK:s tavla finns på torget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar